Gewichtsbeheersing

Indien uw lichaamsgewicht hoger is dan het zou moeten zijn, is het waarschijnlijk dat u hiervan niet alleen hinder van gaat ondervinden maar dat u zelfs gezondheidsproblemen gaat krijgen. Het is daarom belangrijk om constant te werken aan een gezond lichaamsgewicht. Dit kan alleen als u de juiste voedingsstoffen binnen krijgt dat gepaard gaat met voldoende beweging. Het is namelijk belangrijk dat de zelfhelende werking van het lichaam wordt aangesproken.

Er zijn veel mensen die al meerdere pogingen gedaan hebben om te lijnen. Goed gemotiveerd aan zo’n dieet begonnen, lukt het de meeste mensen wel om dit een tijdje vol te houden en enige kilo’s kwijt te raken. Echter, na een periode blijkt het moeilijk om dergelijke strikte eetpatronen vol te houden en vallen mensen terug in hun ‘oude gewoonte’. Het ene dieet is het andere niet zoals de ene mens de andere niet is. De oorzaak van overgewicht is bij iedereen anders. Wanneer de oorzaak van het overgewicht bekend is, is het niet meer zo moeilijk om met gericht advies een gezond gewicht te bereiken in een redelijke termijn. Ook die paar kilootjes teveel verdwijnen dan met blijvend resultaat.

In mijn praktijk zie ik mensen die al menige pogingen ondernomen hebben om af te vallen en daar al heel wat energie en geld aan besteed hebben. Het zijn vaak mensen die zeggen: ‘van lucht kom ik al aan’. Na intake en testen bleken ze een stofwisselingsstoornis of voedingsintolerantie te hebben. Het volgen van ‘populaire’ diëten kan in zulke gevallen zelfs gevaarlijk zijn omdat de meeste diëten erg eenzijdig zijn samengesteld en/of essentiële voedingsstoffen missen die deze mensen juist nodig hebben.

Wat biedt mijn aanpak?
* Een uitgebreide intake waarbij aandacht is voor voedingsgewoonten, bouw, lichamelijke klachten en levensomstandigheden
* Persoonsgericht advies
* Eerlijk en deskundig advies
* Ondersteuning met schema’s en recepten
* Advies gericht op een zo natuurlijk mogelijke aanpak d.w.z voeding die ons lichaam niet verontreinigd of belast
* Kort en krachtig; een snel en goed resultaat