Met bioresonantie therapie is een nieuwe weg naar genezing ingeslagen. Deze therapie is gebaseerd op de nieuwste kennis uit de kwantum- en biofysica. Het is een uiterst milde therapievorm zonder medicijnen en nevenwerkingen daarom ook geschikt voor kleine kinderen en alle soorten dieren.

Bioresonantietherapie wordt al ruim dertig jaar toegepast in de humane gezondheidszorg en sinds vijftien jaar ook in de diergeneeskunde. Er zijn ook tandartsen die gebruikmaken van bioresonantie. Het doel van deze therapievorm is om het lichaam van negatieve ziekmakende en belastende invloeden te bevrijden en het zelfregulerend vermogen van het lichaam te herstellen.

Met bioresonantie kunnen belastingen die veroorzaakt worden door pathogenen, voeding, allergenen, pesticiden, en andere vervuilende stoffen opgespoord worden die door laboratoriumonderzoek niet aan te tonen zijn. Vervolgens zijn deze belastingen op een uiterst milde natuurlijke wijze uit het lichaam te verwijderen.

Alles om ons heen bestaat uit moleculen en atomen die een bepaalde resonantie uitstralen. Met dieven vangt men dieven zegt men weleens. Zo kun je met helende frequenties, ziekmakende frequenties herstellen.

Werkwijze
Na een uitgebreid intake gesprek krijg ik meestal al een gevoel welk(e) factor(en) een rol spelen bij het ontstaan van de disbalans. Het meten middels een tensor met behulp van testampullen maakt duidelijk of er verstorende resonantie is. Eerst ga ik testen welke organen overbelast zijn en daarna ga ik gericht zoeken naar een disbalans in de stofwisseling, pathogene belastingen, hormonale verstoringen, toxische belastingen en (voedings)intoleranties. Tekorten aan vitaminen en mineralen kunnen ook middels bioresonantie uitgetest worden. Op deze wijze kunnen we de uiteindelijke oorzaak van de klachten achterhalen en aanpakken.

De bioresonantietherapie wordt via een mat aan de cliënt overgebracht. Meestal zijn 4 tot 6 behandelingen voldoende. Bij jonge kinderen en dieren zie je vaak sneller resultaat terwijl bij chronische gecompliceerde aandoeningen de therapie wat langer kan duren. Daarnaast kan het zijn dat je een specifiek voedingsadvies krijgt of aanvullende ondersteunende therapie zoals Bachbloesems, Schlüssler celzouten, oligotherapie of coaching gericht op mentaal/ emotionele ondersteuning.

Bij dieren is het zinvol om het voer te testen wat het dier krijgt of de entingen te behandelen die het in de loop der jaren gekregen heeft.

Tijdens het behandelen kunnen de helende frequenties in een chip, olie of nosode opgeslagen worden waarmee u thuis ondersteuning geeft

Thuis therapie
Wanneer een lichaam ernstig belast is  (bijvoorbeeld in geval van de ziekte van lyme) en het nodig is om de uitscheidingsorganen gedurende langere tijd te ondersteunen zodat gifstoffen het lichaam weer kunnen verlaten, is het mogelijk om met een eenvoudig te gebruiken apparaatje thuis te behandelen. Dit is efficient en leidt sneller tot het gewenste resultaat.

Ook voor de behandeling van dieren is dit een ideale oplossing omdat de stress  die ontstaat bij transport of verblijf in vreemde omgeving, zo vermeden wordt. Het dier kan in alle rust thuis in zijn vertrouwde omgeving behandeld worden.

Het is zelfs mogelijk om te testen wat er met het beestje aan de hand is, door wat bloed of haar naar de praktijk te brengen /  sturen.