Voedingsintolerantie
Een voedingsintolerantie is niet alleen ongemakkelijk maar kan ook grote gevolgen hebben voor je gezondheid. Het is mogelijk dat je maagklachten of buikpijn krijgt na het eten van bepaalde voedingsmiddelen of een combinatie ervan maar ook klachten die chronisch geworden zijn waarvan de link met voeding haast niet te leggen is, kunnen toch hun oorsprong hebben in je spijsvertering. Voorbeelden van dergelijke klachten zijn
– vermoeidheid
– slecht slapen
– eczeem
– ziekte van Crohn
– spier- en gewrichtspijnen
– overgewicht
– niet zwanger kunnen worden (er zijn dan te veel afvalstoffen opgeslagen door de intolerantie)
– fibromyalgie
– allergieën
– hoofdpijn
Het zijn maar een paar voorbeelden. Als je klachten hebt waarvan je de oorzaak niet weet of daarover twijfelt, dan is het de moeite waard om contact met me op te nemen en met me te overleggen. Je krijgt van mij eerlijk advies of mijn aanpak voor jou zinvol is.
Als je bij mij in therapie komt, dan:
– krijg je inzicht in de oorzaak van je gezondheidsklachten, en
– pakken we je probleem gericht aan.
Zonder professionele behandeling is een voedingsintolerantie lastig te verhelpen. De meeste mensen doen dappere pogingen door de boosdoeners uit hun voedingspatroon te schrappen. Maar daarmee hef je niet de oorzaak op. Sterker nog, die oorzaak ligt vaak bij de spijsvertering zelf. Dat is een proces dat bij veel mensen tekort schiet. Om voeding in het lichaam op te nemen moet je lichaam alles wat je eet ‘afbreken’, met andere woorden: er hele kleine deeltjes van maken. Verloopt dat proces niet optimaal, dan ontstaat een wildgroei van bacteriën en schimmels in de darmen. Je lijf houdt steeds meer afvalstoffen vast. Als je dit probleem niet goed aanpakt, dan lijkt het alsof je gevoelig wordt voor steeds meer voedingsmiddelen. Als je die dan ook gaat vermijden, blijft er steeds minder over en het probleem wordt langzamerhand toch groter. Kies voor je lichaam en draai deze neerwaartse spiraal om. Dat doe je met de juiste therapie.
Deze bestaat uit drie fasen:
Tijdens het intakegesprek komen de klachten en voedingsgewoonten aan bod en stel ik je een aantal vragen over je medische verleden, je werk- en leefomgeving en erfelijke belastingen. Ook krijg je een lijst met vragen zodat ik inzicht krijg wat voor een type jij bent volgens de temperamentenleer.
Aan de hand van testen met de bioresonantie, wordt duidelijk welke organen onder druk staan en welke belasting(en) hieraan ten grondslag liggen.
De resultaten van stap 1 en 2 leiden tot een specifiek op jou afgestemd therapieplan wat bestaat uit voedingsadvies en bioresonantietherapie.
Doorgaans zijn 4 tot 6 behandelingen voldoende om weer te gaan genieten van een gezonde maaltijd.