24 stuks, lactose- en caseïnevrij, tarwevrij, suikervrij
Ingrediënten
400 gr biologisch volkoren speltmeel
1 theelepel zout
2 -4 eetlepels kaneel (afhankelijk van je smaak)
150 ml olijfolie
4 biologische scharreleieren (middel)
25 gr verse gist
500 ml soya melk
300 gr rozijnen
Meng de bloem met de kaneel.
Verwarm 150 ml van de melk tot ongeveer 40 graden (lauw) en los de gist hierin op. Laat even op een warme plek staan tot zich kleine luchtbelletjes vormen.
Maak in het midden van de bloem voeg het zout langs de rand toe, maak een kuiltje voor de eieren en het gistmengsel en roer vanuit het midden naar de kant met een houten lepel. Voeg langzaam de rest van de melk (ook lauw), de olie en het water toe.
Meng tot een gladde massa. Voeg de rozijnen toe.
Laat afgedekt op een warme plaats 1 uur rijzen.
Warm het wafelijzer en vet het met wat olijfolie in.
Leg een bolletje deeg op het midden van de warme plaat en bak de wafels goudbruin.
Laat ze op een rooster afkoelen.
Bestrijk met acaciahoning (of desgewenst met poedersuiker)