Bereiding:
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in ca. 20 minuten gaar. Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin en knapperig. Verhit de olie in een wok en fruit de ui met de tijm glazig. Voeg de appel toe en roerbak even mee. Voeg de witlof toe en roerbak de groenten 2 minuten op een hoog vuur. Giet de aardappels af (bewaar het kookvocht) en stamp ze met de sojaroom of melk fijn. Haal de pan van het vuur, schep het witlofmengsel erdoor en voeg zo nodig wat kookvocht toe. Breng de stamppot op smaak met peper, bestrooi met walnoten en serveer direct.Stamppot witlof met rode ui, appel en geroosterde walnoten. 4 pers
1,5 kilo aardappelen
2 eetlepels olijfolie
3 takjes tijm, blaadjes losgeritst
peper en zout
1 rode ui, gesnipperd
70 gram walnoten
2 appels, geschild en in blokjes
750 gram witlof, in reepjes
4 eetlepels rijstmelk of suikervrije sojaroom of melk