Benodigdheden voor 4 personen:
350 gr pastinaak
1 el olijfolie
1,25 dl groentebouillon
50 gr walnoten
2 eieren gesplitst
2 el fijngehakte bladpeterselie
2 el rijstcrème
zout en peper evt paprikapoeder
bieten kiemmetjes voor decoratie
Bereiding:
Schil de pastinaak en snijd in dunne plakken
Verhit de olie in een koekenpan en bak de pastinaak 5-6 minuten
Voeg de bouillon toe en kook alles 5 minuten op een laag vuurtje
Maal de walnoten in een keukenmachine
Voeg het pastinaakmengsel toe aan de noten en pureer het geheel. Doe de puree over in een kom
Meng de eidooiers het fijngesneden peterselieblad en de rijstcrème en voeg dit toe aan de pastinaakpuree. Voeg zout, peper en eventueel wat paprikapoeder toe naar smaak en meng alles goed.
Klop de eiwitten stijf in een kom.
Lepel het eiwit door het pastinaakmengsel. Schep het mengsel in een licht ingevette ovenschotel en zet hem op een warme bakplaat.
Bak de soufflé 35 -40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden tot hij stevig is.
Serveer de soufflé direct en decoreer hem met wat bietenkiemen.
Een salade met veldsla is er lekker bij.