Omelet wrap (vegetarisch gerecht) 1 pers
Ingrediënten:
2 grote eieren
1 kleine biologische courgettes
1 wortel
1 handje gewassen spinazie
1 handje taugé
½ chili peper (of theelepel sambal)
¼ parika rood of geel
peper en zout
olijfolie om in te bakken
1 teentje knoflook
1 el yoghurt
1 el mayonaise
Bereiding:
– Was de courgette en snijd met de dunschiller in de lengte ongeveer 6 tot 8 plakken. Snijd ze met een mes in repen zodat je tagliatella uitziende repen krijgt.
– Maak de wortel schoon met de dunschiller en snijd met de dunschiller ook een flinke hand vol met repen.
– Snijd de paprika in de lengte in flinterdunne reepjes.
– Klop de eieren met de zeer fijngesneden en van zaadjes ontdane chilipeper.
– Voeg naar smaak peper en zout toe.
– Pak een platte anti-aanbakpan (gietijzer of greenpan) en laat een flinke scheut olijfolie warm worden. Zorg dat de hele bodem bedekt is (geweest).
– Giet het eimengsel in de pan en laat het op een laag vuur heel langzaam stollen.
– Als de onderkant gestold is, voeg dan de hand spinazie toe, laat nog even slinken en draai de omelet dan mbv een losse deksel om.
– Maak van de yoghurt knoflook en mayonaise een dressing.
– Als beide kanten gaar zijn (ongeveer 20 min) leg dan de omelet op het bord met de spinazie boven.
– Voeg de courgetterepen, wortel paprika en taugé toe en doe de dressing erover.
– Rol de omelet zo strak mogelijk op. Zet vast met een prikker.
Ellen Retera
Voedingsadvies en lifestyle coaching