Dit Libanees recept is snel en makkelijk te maken. Je kunt het als dipsaus (met groentestengeltjes), als broodbeleg of als side dish serveren.
Ingrediënten;
2 aubergines
2 flinke lepels volle yoghurt
25 gram gemalen amandelen
Flinke lepel tahin
1 teen knoflook
beetje zout
sap van 1 citroen
1 eetlepel komijnzaad
1 eetlepel gehakte verse bladpeterselie en / of 1 eetlepel gehakte verse coriander
Bereiding:
Prik met een vork wat gaatjes in de aubergines en leg ze op een rooster op het open vuur van het fornuis. Rooster ze, tot er stoom uit de prikopeningen komt en ze aan alle kanten geblakerd zijn. Ze voelen nu zacht aan.
Leg ze op een bord om af te koelen en verwijder daarna de gehele schil en de kroon. Doe het vruchtvlees in een kom en voeg de yoghurt, tahin, knoflook amandelen, kruid en zout toe.
Meng goed en voeg wat citroensap toe. Proef en voeg sap toe tot smaak en textuur naar wens zijn.
Schep de puree op een bord, voeg eventueel een scheutje sesamolie toe en maak af met de vers gesneden kruiden.
Serveer met glutenvrije pitabroodjes die je bij mij in de bakworkshop hebt leren maken 🙂